Over de Franklin Methode

Dynamic Neurocognitive Imaging™

Dynamic Neurocognitive Imagery (DNI)™ is de academische term voor de Franklin Methode, waarbij de kennis voortdurend wordt aangevuld door middel van klinische en academische studies.

In deze methode concentreren we ons op anatomische structuren en locaties in het lichaam, biomechanica, ruimtelijke en functionele relaties tussen verschillende lichaamsdelen in beweging. We ervaren progressieve bewegingsoefeningen gecombineerd met verschillende methodes voor visualisatie en beeldspraak.

Deze technieken resulteren in de verbeterde connectie tussen de aansturing door de hersenen en uitvoering door het motorische zenuwstelsel. En dit resulteert in een betere beweging en houding van ons lichaam.

Op dit moment is DNI™ het enige trainingssysteem dat deelnemers en studenten een systematische benadering biedt om beeldspraak in te zetten in sport en dagelijkse activiteiten. Daarom wordt dit steeds vaker geïmplementeerd in andere bewegingstechnieken en oefenprogramma’s, zoals Yoga, Pilates, Feldenkrais etc.

DNI™ is ook de enige methodiek die docent-opleidingen aanbiedt met een gereguleerd oefenprogramma en geaccrediteerde docenten. Over de hele wereld zijn er trainers en educators te vinden. Onze vereniging verenigt de trainers die specifiek met ruiters werken.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat DNI™ resulteert in verbeterde biomechanische en kwalitatieve aspecten van dans in 18 studenten van de dans-academie. Dit resulteerde in een significante verbetering in de spronghoogte van 13 studenten.
Recentelijk onderzoek naar de developpé resulteerde in een significante verbetering in het heffen van het been van 34 studenten, na het volgen van een intensieve 3-daagse DNI training. Dit leidde ook tot een verbetering van de mogelijkheid tot het inzetten van beeldspraak, zoals gemeten in een gestandaardiseerde vragenlijst.

Daarnaast is DNI™ ook effectief gebleken bij onderzoeken naar Parkinson’s en Fascia. Een overzicht van de studies naar Dynamic Neurocognitive Imagery (DNI)™ kun je hier vinden.

Over Eric Franklin

Eric Franklin

Eric Franklin is de oprichter en de man achter de Franklin Methode. De Zwitser ontwikkelde deze methode meer dan 30 jaar geleden. Hij haalde zijn Bachelor of Science aan de Universiteit van Zurich en zijn Bachelor van Fijne Kunsten aan de Tish School of the Arts in New York.
Eric geeft les aan universiteiten en scholen over de hele wereld, zoals de Juilliard School in New York, Rutgers University, de Universiteit van Wenen, de Royal Ballet School en het Laban Center in Londen. Hij trainde de dansgezelschappen van Beyoncé en Celine Dion.

In 1998 introduceerde hij zijn eerste methodologie in China. Eric presenteerde zijn werk op verschillende congressen, zoals het World Congress for Lower Back and Pelvic Pain, het Pilates Method Alliance en het International Association for Dance Medicine and Science.

Eric schreef 21 boeken, waaronder Dynamic Alignment Through Imagery (2021), Dance Imagery for Technique and Performance (2013), Relax your Neck-Liberate your Shoulders (2002), Pelvic Power (2003), Inner Focus, Outer Strength (2006) and Beautiful Body, Beautiful Mind (2009).

Zijn boeken zijn vertaald in het Duits, Italiaans, Spaans, Pools, Frans, Tsjechisch, Chinees en Koreaans.